ღალღა

ფრინველი წეროსნაირთა რიგისა. ტანად პატარა ფრინველია. გავრცელებულია ევროპასა და აზიაში. საქართველოში ბუდობს. ზამთარს ცენტრალურ და სამხრეთ აფრიკაში ატარება. ბინადრობს ნოტიო მდელოებსა და ტყის ველებზე, მდინარეთა ხეობებში, რომლებსაც მთებამდე აჰყვება ხოლმე. ბუდეს იკეთებს მიწაზე, დებს 7-12 კვერცხს. ინკუბაცია 16-17 დღე-ღამე გრძელდება. წიწილოვანი ფრინველია. იკვებება მარცვლოვანი მცენარეების თესლითა და წვრილი უხერხემლოებით. ღალღა სწრაფად დარბის და უხალისოდ ფრენს. სპორტული ნადირობის ობიექტია. პატარა ფრინველია, ბუდობს ევროპასა და აზიაში, მათ შორის რუსეთის ტერიტორიაზეც. ბინადრობს ნესტიან მაღალბალახიან

სრულად…